Ibrahim Sahindal

Helemistä
Versio hetkellä 9. marraskuuta 2020 kello 10.39 – tehnyt Admin (keskustelu | muokkaukset) (→‎Ibrahim Sahindal)
(ero) ← Vanhempi versio | Nykyinen versio (ero) | Uudempi versio → (ero)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Ibrahim Sahindal

Ibrahim Sahindal
Ibrahim (Ibo) Sahindal
Yrittäjä, luottamushenkilö
Syntynyt
1.1.1978 Elbistan, Turkki
Yhteystiedot
sahindal.ibrahim( a )netikka.fi

Ibrahim (Ibo) Sahindal on lapualainen yrittäjä ja luottamushenkilö. Hän on ensimmäinen maahanmuuttajataustainen kaupunginvaltuutettu Lapualla.

Rauhallinen ja vastuuntuntoinen yrittäjä

Ibrahim Sahindal syntyi kurdiperheeseen Elbistanissa Etelä-Turkissa. Hän kävi Turkissa lukion ja suunnitteli rakennusinsinöörin opintoja. Opiskelu kuitenkin jäi, kun hän muutti isoveljensä kanssa Jyväskylään huhtikuussa 1996.[1]

”Opiskelin kielikurssilla suomenkieltä ja olin samalla viikonlopputöissä eräässä pizzeriassa. Pizzeriatyö oli tuttua jo Turkista ja ajattelin, että tästähän voisi tulla minulle työ itsenäisenä yrittäjänäkin”, Sahindal kertoo.

Vuodesta 1997 lähtien Sahindal on toiminut yrittäjänä Lapualla Pizzeria Elmassa. ”Turkissa on totuttu tekemään työtä ja tienaamaan oma elanto. Perheeni on aina ollut yrittäjiä; mistä vain työtä on saatu, siihen on tartuttu.”

Sahindal harrasti nuorempana jalkapalloa. Myös lenkkeily ja puutarhanhoito ovat lähellä hänen sydäntään. Syksyllä 2012 hänet valittiin ensimmäiseksi maahanmuuttajataustaiseksi kaupunginvaltuutetuksi Lapualla.

”Ihailen sitä miten suomalaiset rakastavat omaa maataan. Kun asun Suomessa, haluan nähdä miten suomalainen yhteiskunta toimii ja miten Suomesta on tullut niin hieno maa. Kävin armeijankin, jotta näkisin juuresta asti, miten tämä maa on luotu. Olen asunut puolet elämästäni Lapualla ja koen vahvasti olevani lapualainen. Siksikin lähteminen luottamustehtäviin tuntui luontevalta.”

Luonteeltaan Sahindal kuvaa olevansa rauhallinen, tunteellinen ja iloinen. ”Lapsuudenkotonani meitä lapsia opetettiin vahvasti vastuunkantoon. Perhe on minulle tärkeä ja pidän muutenkin ihmisten kanssa toimimisesta.”

Sahindalin vanhemmat ovat kauppias Ismail Sahindal ja Altun Sahindal o.s. Marangoz. Hän on naimisissa Mehtap Sahindalin o.s. Kurtin kanssa. Heillä on kaksi lasta.

Nykyisiä luottamustehtäviä

Lapuan kaupunki

  • kaupunginvaltuutettu vuodesta 2013 (kesk.)
  • sivistyslautakunnan jäsen vuodesta 2013

Seinäjoen koulutuskuntayhtymä

  • valtuuston jäsen vuodesta 2013

Julkaisuhistoria:

28.6.2013 Nykyinen versio Teppo Ylitalo

Viittaukset

1

Ibrahim Sahindal 18.4.2013. (viite koko artikkeliin)