Herättäjä-Yhdistys

Helemistä
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Sijaintipaikka
Herättäjä-Yhdistys (näytä kartalla)
Yhteystiedot
Kosolankatu 1, 62100 Lapua

hy( a )h-y.fi

Linkit
Kotisivut: www.h-y.fi/

Herättäjä-Yhdistys on Lapualla toimiva valtakunnallinen herännäisyyden keskusjärjestö.

Heränneiden yhteydenpitojärjestö

Herättäjä-Yhdistyksen toiminta-ajatus on Siionin virsillä ja seuroilla tukea ja rohkaista ihmisiä elämään kristittyinä.[1]

Yhdistyksellä oli vuoden 2012 lopussa 5 901 henkilöjäsentä. Yhdistyksen rekisteröity kotipaikka on Lapua. Yhdistys toimii pyhän Raamatun ja evankelis-luterilaisen tunnustuksen pohjalla herännäisyyden hengessä.

Herättäjä-Yhdistyksen toiminta-alat ovat aluetyö, nuorisotyö, opiskelijatyö, kansainvälinen työ, lapsi- ja perhetyö, musiikkityö ja kustannustoiminta.

Herättäjä-Yhdistyksen alueellista työtä suunnittelemaan, koordinoimaan ja toteuttamaan maa on jaettu maakuntarajoja noudatteleviin toiminta-alueisiin. Alueilla toimivat paikallisosastojen lisäksi aluetoimikunnat.

Herättäjä-Yhdistys julkaisee Hengellistä Kuukauslehteä sekä muuta herännäishenkistä kirjallisuutta. Sen suurin vuosittainen tapahtuma on yhteistyössä paikallisten toimijoiden kanssa järjestettävät Herättäjäjuhlat.

120 vuoden historia

1940-luvulla muotoutuneen Herättäjä-Yhdistyksen edeltäjiä olivat 1892 perustettu Kustannusosakeyhtiö Herättäjä ja 1912 perustettu Sisälähetysseura Herättäjä.

Julkaisuhistoria:

9.7.2013 Nykyinen versio AdminMuseo

Viittaukset

1

Herättäjä-Yhdistyksen nettisivut www.h-y.fi/ Luettu 9.7.2013. (viite koko artikkeliin)