Lapuan Linkki

Helemistä
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Sijaintipaikka
Lapuan Sanomat (näytä kartalla)
Yhteystiedot
ilmoitukset( a )lapuansanomat.fi toimitus( a )lapuansanomat.fi Sanomatie 1, 62100 Lapua

Lapuan Linkki on Lapua-Säätiön julkaisema ilmaisjakelulehti. Vuonna 1985 perustettu lehti ilmestyy kerran viikossa perjantaisin.

Lapuan Linkin sisarjulkaisu on kaksipäiväinen paikallislehti Lapuan Sanomat. Molempien lehtien päätoimittaja on Hannu Risikko.

Virkiältä Lapuan Sanomille

Lapuan Linkin perusti alkuvuonna 1985 Lapuan Virkiän jalkapallojaosto. Ilmaisjakelulehdestä suunniteltiin ensisijassa varainhankintakeinoa. Ilmaisjakelulehdistä Lapualla olivat jo aiemmin ilmestyneet Lapualaanen 1981–1983 sekä Vapaa-ajan Uutiset 1982–1984. Kummankin lopettaessa uudelle lehdelle oli siten tilaa ja ehkä jonkinmoista tilaustakin.[1]

Kuten aiemmillakin yrittäjillä, lehdenteon työläys alkoi ahdistaa jalkapallojaostoa nopeasti. Se myi lehden Lapuan Sanomia julkaisevalle Lapua-Säätiölle, joka oli innokas saamaan kilpailijan pois markkinoilta. Samalla se sai vakuutuksen mahdollisia uusia ilmaisjakelulehtiä vastaan.

Lapua-Säätiö jatkoi Lapuan Linkin julkaisemista syksyllä 1985 numerosta 39. Sunnuntaisin ilmestyvästä lehdestä tuli tiistaisin ja torstaisin ilmestyvän Lapuan Sanomien kolmas osa ja täydentäjä. Sen päätoimittajaksi tuli Lapuan Sanomien päätoimittaja.

Virkiän jalkapallojaosto jatkoi lehden jakajana ja aluksi myös ilmoitushankkijana. Lehden jakaminen siirtyi loppuvuonna 2012 Itellalle. Viimeinen jalkapallojaoston jakama Linkki ilmestyi 2.12.2012.

Jokaiseen lapualaistalouteen jaettavan lehden levikki oli joulukuussa 2012 reilut 6.500.

Sisältö kasvaa ja sähköistyy

Linkin sivumäärä oli aluksi neljä. Siihen mahtui lähinnä ilmoituksia, mutta vähäisessä määrin myös Lapuan Sanomia kevyempiä juttuja. Päätoimittaja Juhani Heinola pakinoi siinä alkuvuosina Juhan nimimerkillä Linkin Juurelta-palstalla.

Enemmän toimituksellista sisältöä lehti alkoi saada vuonna 1988, kun sivumäärä nostettiin kahdeksaan ja Mirja Mattila aloitti sen vakitoimittajana. Lapuan Sanomien vinkkelistä katsottuna toimituksellinen sisältö kasvoi jopa turhankin vahvaksi, joten Mattilaa alettiin hyödyntää enenevässä määrin myös Lapuan Sanomissa. Samalla kahden lehden toimitukset käytännössä yhdistyivät.

Lapuan Linkin palstamäärää lisättiin viidestä kuuteen vuoden 2006 alusta. Verkkolehtenä se alkoi ilmestyä helmikuussa 2012. Lehden ilmestymispäivä muuttui sunnuntaista perjantaiksi vuonna 2013.

Päätoimittajat

  • Juhani Heinola 1985–1990
  • Hannu Risikko 1990–edelleen