Lapuan tuomiokirkkoseurakunta

Helemistä
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Sijaintipaikka
Lapuan seurakuntatalo (näytä kartalla)
Linkit
Kotisivut: www.lapuantuomiokirkkoseurakunta.fi

Facebook: www.facebook.com/groups/113002258729363/

Lapuan tuomiokirkkoseurakunta on Suomen evankelis-luterilaisen kirkon seurakunta, joka toimii koko Lapuan kaupungin alueella.

Aktiivinen hiippakunnan keskusseurakunta

Lapuan tuomiokirkkoseurakuntaan kuului vuonna 2012 13.520 henkilöä. Se on yli 90 % kaikista lapualaisista. Lapualla oli oma pappi jo viimeistään 1550-luvulla, mutta itsenäiseksi seurakunnaksi se erottautui Kyrön seurakunnasta vuonna 1581.

Tuomiokirkkoseurakunnan perustoimintaa ovat jumalanpalvelukset, kasteet, avioliittoon vihkimiset ja hautaansiunaamiset. Lisäksi järjestetään runsaasti seuroja, raamattupiirejä, ryhmätoimintaa ja erilaisia tapahtumia kaikenikäisille. Keskeisiä työaloja ovat lapsityö, nuorisotyö, diakoniatyö, jumalanpalvelus- ja musiikkityö ja lähetystyö.

Lapuan tuomiokirkkoseurakunnassa työskentelee mm. kuusi pappia, kolme kanttoria, kolme nuorisotyöntekijää ja kolme diakoniatyöntekijää.

Seurakunnan pääkirkko on Lapuan tuomiokirkko. Lisäksi kylissä toimivat Kauhajärven ja Tiistenjoen kyläkirkot. Näiden yhteydessä sekä Hellanmaassa toimii myös seurakuntatalo/seurakuntakoti. Lapuan tuomiokirkkoseurakunnalla on oma leirikeskus Kaaranmännikössä. Hautausmaita on Simpsiöllä, Kauhajärvellä ja Tiistenjoella.

Seurakunnan ylin päättävä elin on kirkollisvaaleissa nelivuotiskaudeksi valittava kirkkovaltuusto. Seurakunnan toimintaa johtaa kirkkoneuvosto, joka toimii myös kirkkovaltuuston valmistelu- ja täytäntöönpanoelimenä. Seurakunnalla on myös eri työaloja johtavia johtokuntia.

Seurakunnan johtajana on kirkkoherra, joka Lapualla toimii myös tuomiorovastina. Hän on virkansa puolesta kirkkoneuvoston puheenjohtaja.

Lapualla on kaksi ystävyysseurakuntaa: Kadrina Virossa ja Kiskörös Unkarissa.