Marita Hakala

Helemistä
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Marita Hakala

Orvokki Marita Hakala, o.s. Tuominen
Kirjastotoimenjohtaja
Syntynyt
27.7.1951 Vähäkyrö
Yhteystiedot
marita.hakala(a)netikka.fi

Orvokki Marita Hakala, o.s. Tuominen on Lapuan kirjastotoimenjohtaja.

Myönteinen kirjastoammattilainen

Marita Hakala on yhteiskuntatieteen maisteri Tampereen yliopistosta vuodelta 1993. Aiemmin hän suoritti kirjastoalan keskiasteen ammattitutkinnon Vaasan kauppaoppilaitoksessa vuonna 1981.[1]

Hakala on työskennellyt kirjastoalalla vuodesta 1975. Jalasjärven kirjastoapulaisena 1975–1981 tehtäviin kuului myös kirjastoautotyö. Jalasjärvellä hän jatkoi vielä va. kirjastoamanuenssina 1981–1986 sekä kirjastonhoitajan sijaisena 1984–1985. Vuosina 1986–1997 Hakala oli Alajärven kirjastossa vs. kirjastovirkailijana, vs. kirjastoamanuenssina ja kirjastonhoitajana erityisalueenaan lastenkirjastotyö.

Joulukuussa 1997 Hakala aloitti kirjastonhoitajana Lapuan Ammatti-Instituutissa. Jo seuraavana kesänä 1998 hän siirtyi Lapuan kaupungin kirjastotoimenjohtajaksi, jossa tehtävässä hän on toiminut siitä lähtien.

Touko-lokakuussa 2013 Hakala on virkavapaalla ja toimii Seinäjoen vs. kirjastotoimenjohtajana.

”Kirjasto on paikka, jossa olen viihtynyt lapsesta asti, lukeminen on myös tärkein harrastukseni. Kirjastotyö ei siis ollut mikään yllättävä valinta. Olen kokenut varsin pitkän päivän kirjaston historiaa. Uskon edelleen, että kirjaston merkitys siinä, että se tarjoaa kaikille tasa-arvoisen mahdollisuuden tiedon hankintaan ja sivistykseen. Keinot ja välineet voivat muuttua, mutta kirjasto säilyy”, Hakala pohtii.

”Lukuharrastuksen edistäjänä kirjasto tarjoaa elämyksiä ja tapahtumia kaikille, vauvasta vaariin, on myös hyvä yhteistyökumppani päiväkodeille ja koululle kasvattajana. Nykykirjasto ja erityisesti Lapuan kirjasto on yhteiskunnan olohuone, joka tarjoaa tilat opiskeluun, tiedonhakuun, tapahtumiin, lueskeluun tai muuten vain oleiluun."

Hakala harrastaa lukemista, mökkeilyä Kyrönjoen varrella, historiaa ja antiikkia sekä liikuntaa lähinnä lenkkeilyn muodossa.

”Olen huumorintajuinen ja yhteistyökykyinen, suvaitsevainen, kehitys- ja kehittämiskykyinen, mutta itsepäinen, en luovuta helpolla. Mottoni on: ajattele myönteisesti!"

Vähäkyröläissyntyisen Hakalan vanhemmat olivat palopäällikkö Vilho Oskari Tuominen ja postivirkamies Anja Kaarina Tuominen, o.s. Kuusisto. Hän on naimisissa tierakennusmestari Hannu Hakalan kanssa. Heillä on kaksi tytärtä.

Keskeiset luottamustehtävät

Valtakunnallinen Yleisten kirjastojen neuvosto

  • Seinäjoen maakuntakirjastoalueen edustaja 2006

Julkaisuhistoria:

20.6.2013 Nykyinen versio Teppo Ylitalo

Viittaukset

1

Marita Hakala 8.5.2013. (viite koko artikkeliin)