Vanhan Paukun elokuvateatteri

Helemistä
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Sijaintipaikka
Vanhan Paukun elokuvateatteri (näytä kartalla)

Vuonna 1955 perustettu Vanhan Paukun elokuvateatteri on nykyiseltä nimeltään Bio Marilyn. Aiemmin se on toiminut nimillä Bio Monroe sekä Karhu ja tähti.

Elokuvat osaksi kulttuurikeskusta

Lapuan ainoa elokuvateatteri Bio Monroe sulki ovensa Kivikuppilassa 1990-luvun alkupuolella tulipalon seurauksena.[1]

Muutaman vuoden tauon jälkeen se jatkoi toimintaansa Vanhan Paukun Kulttuurikeskusta; entisen Lapuan Patruunatehtaan lämpökeskuksesta saatiin tilat 105-paikkaiselle teatterille. Bio Monroe avasi ovensa Vanhalla Paukulla vuonna 1995. Toimintaa pyöritti Seppo Vierikko ja hänen jälkeensä Harri Tervasmäki.

Vuonna 2006 elokuvateatteri muutti nimensä yrittäjävaihdoksen seurauksena Karhuksi ja Tähdeksi. Yrittäjä Jussi Väntäsen toinen elokuvateattari sijaitsi Kannuksessa.

Helmikuussa 2010 uusi yrittäjä Remamian Oy aloitti esitystoiminnan Suomen- ja maailmanensi-illoin. Teatterin nimeksi tuli Bio Marilyn Lapua, seinäjokelaisen sisarteatterinsa mukaisesti.

Bio Marilyn on täysin digitalisoitu elokuvateatteri. Sen projisointitekniikkana on Dolby 3D digital cinema ja äänijärjestelmänä Dolby Surround Ex.

Viittaukset

1

Rauno Lepistö: Lapualaisia elokuvateattereita vuosien varrelta. helemi.lapua.fi ; Bio Marilyn Lapuan nettisivut www.biomarilyn.com . Viite koko artikkeliin.