Marjatta Järvi

Helemistä
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Marjatta Järvi

Marjatta Järvi
Marjatta Järvi, o.s. Saarikoski
Lehtori, herännäisvaikuttaja
Syntynyt
28.12.1948 Nurmo
Puoliso(t)
Alpo Järvi

Marjatta Järvi o.s. Saarikoski on lapualainen eläkkeellä oleva uskonnon, psykologian ja filosofian lehtori sekä hengellisten järjestöjen vaikuttaja.

Armollinen opettaja ja kasvattaja

Marjatta Järvi on koulutukseltaan teologian maisteri. Hän teki uskonnonopettajana lähes 40 vuoden uran eri kouluissa. Ensimmäiset työpaikat olivat Lohjan maalaiskunnan yhteiskoulun uskonnonopettajana 1975–1976 ja Suolahden lukion ja yläasteen uskonnon ja psykologian lehtorina 1977–1979.[1]

Vuosina 1980–2012 Järvi toimi Lapuan lukion uskonnon, psykologian ja filosofian lehtorina. Hän jäi eläkkeelle vuoden 2013 alusta.

”Työpaikat (ensimmäistä lukuun ottamatta) on sanellut miehen työ, joka vei uusille paikkakunnille. Työtä minullekin sitten onneksi löytyi heti. Työ on täyttänyt perheenhoidon ohella päivät. Halusin tietoisesti olla illat kotona lasten kanssa, kun isän työ on ollut aika paljon iltatyötä”, Järvi kertoo.

”Harrastukset ovat tavallisia naisten harrastuksia. Lenkkeilyä omiksi tarpeiksi. Lukemisesta, käsitöiden tekemisestä ja leipomisesta pidän. Tällä hetkellä lastenlasten hoito vie paljon aikaa, mutta se on täysin vapaaehtoista.”

”Luonteeltani olen aika hiljainen, mieluummin syrjään vetäytyvä kuin esille pyrkivä. Varsinkin lapsena ja nuorena toivottoman ujo, mikä piirre yllättää joskus vielä vanhanakin, ehkä toisen muotoisena. Elämänarvoistani tärkein on kristillinen vakaumus ja herännäisyyden korostama armollisuus niin itseä kuin muitakin kohtaan.”

Nurmolaissyntyisen Järven vanhemmat ovat maanviljelijä Paavo ja emäntä Sofia Saarikoski. Hän on naimisissa Alpo Järven kanssa. Heillä on kolme tytärtä

Keskeisiä luottamustehtäviä

Lapuan kristillinen opisto

  • johtokunnan jäsen vuodesta 1998, puheenjohtaja vuodesta 2005

Herättäjä-Yhdistys

  • Lapuan keskustan paikallistoimikunnan jäsen, puheenjohtaja vuodesta 2012

Wanha Karhunmäki

  • naistoimikunnan jäsen vuodesta 2013

Etelä-Pohjanmaan uskonnonopettajien kerho

  • puheenjohtaja 2000–2003

Julkaisuhistoria:

24.6.2013 Nykyinen versio Teppo Ylitalo

Viittaukset

1

Marjatta Järvi 28.2.2013. (viite koko artikkeliin)